11 Temmuz 2008 Cuma

Mevsime Göre Dekorasyon

Mevsime göre dekorasyon yapmak zordur ancak bu konuda sizlere biraz ipucu vermek istedim.Yazın tabiki ferah bir görüntü olması gerek eşyaların birbirinden uzak beyaz tonlarının hakim olduğu bir görüntü evinizi çok hoş kılacaktır.Kışın ise eğer şömine varsa şömine odaklı bir dekorasyon daha iyi olucaktır eşyaları şömineye göre biçimlendirmek size bir sıcaklık hissi verecektir.Kış dekorasyonunda koyu renkleri kullanmanızı tavsiye ederim.

Laminant Parke

Laminant parke tabanda izolasyon sağlarken aynı zamanda doğal bir görünüm veriyor ve halı serme ihtiyacını ortadan kaldırabiliyor.Laminant parke fiyatları parkenin kalitesine,işçiliğine vb. hususlara göre değişiyor.Laminant parke fiyatlarını öğrenmek için uzman sitelere başvurmanızı öneririz.

Modern Mimari

Şu anda bulunduğumuz modern çağda insanlar klasik mimariyle yetinmeyip farklı,özgün şeyler aramaya başlamışlardır ve buda modern mimarinin oluşmasını sağlamıştır.Şimdi sizlere modern mimariyi daha iyi tanımanız için birkaç örnek vereceğim:




10 Temmuz 2008 Perşembe

Dış Cephe,American Siding


Dış cepede çok kullanılan bir dekorasyon çeşidini sizlere sunmak istedim.Dış cephede american siding çok iyi iş gören bir malzemedir.Yalıtım sağlar ayrıca mantolama gibi mantoyu yaptıktan sonra üstüne sıva ve boya yapmanıza gerek yoktur kendinden boyalı modellerinden istediğiniz birini seçebilirsiniz.Ayrıca bazı modelleri yanmaz özelliktedir böylece siz ve aileniz güven içinde oturabilirsiniz.


Aydınlatma

Şimdi sizlere bahçe aydınlatması ile ilgili birkaç resim sunacağım.Ayrıca size önerim bahçe aydınlatmada led ürünler kullanmanızdır.Şık görünüm sayesinde insanlar bahçenize hayran kalabilirlr ;)




7 Temmuz 2008 Pazartesi

Modern Banyo Resimleri



Dekorasyonda Estetik

Dekorasyonda estetik görüntüyü sağlayabilmek için dekore edilen yerin evin diğer kısımlarından kopuk bir görüntü sergilememesi gerekmektedir.Ev bir bütün gibi olmalıdırki göze batmasın ve hoş görünsün.Bununla ilgili detaylı bilgiyi bu işi yapan uzmanlardan alabilirsiniz.

Ahşap Dekorasyon Örnekleri

Şimdi sizlere birkaç ahşap dekorasyon örneği göstereceğim

Bahçe Resimleri




Birkaç Örnek Bahçe Resmi

Tavan Çeşitleri

İlginç bir dekorasyon için kullanabileceğiniz bazı tavan çeşitleri



Dekorasyonda Sadelik

Dekorasyonda sadelik bazı kişiler için daha ön plandadır.Dekoratör kullandığı malzemeleri abartıdan kaçınarak seçer ve o şekilde dizayn eder.Bu şekilde hem sade hemde etkileyici bir görünüm elde edilebilir.

Klasik Dekorasyon

Klasik dekorasyonda kullanılacak iç malzemede fazla abartıya kaçılmamalıdır.Adı üstünde dekorasyonun klasik olması gerekmektedir.Bulunduğunuz milletin klasik dönemlerdeki özelliklerini ön plana çıkartmaya çalışarak sizde klasik dekorasyon yapabilirsiniz.

6 Temmuz 2008 Pazar

2008 Ev Dekorasyonu

2008 Ev dekorasyonu resimleri, örnekleri ya da 2008 ev dekorasyonu hakkında bilgi arıyorsanız sizler için faydalı bir yazı olacak.

Parlak renkler, iç içe geçmiş desenler, modern tasarımla ve şık mobilyalar... Parlak, canlı renkler ile geometri desenler bu yılın modası. Evin dört bir yanını çeşitli duvar kağıtlarıyla kaplamak akıllıca olabilir.

Modern salon resimleri

Solanlarınızı modern anlayışla yeniden dekore etmek gibi bir niyetiniz mi var? Ya da yeni eviniz için farklı bir dekorasyon mu arıyorsunuz. Farklı salonlardan biri mutlaka sizi temsil edecektir.



  1. Konforma önem veren
  2. Sade ve rahat bir stil
  3. Enerjik ve rahat
  4. Akıcı ve dingin
  5. Beyaz ve temiz
  6. Canlı renkler, karambol

Balkon Dekorasyonu Önerileri

Yazın tadını çay keyifleriyle, mangallarla çıkartmamızı sağlayan mekanımız balkonlarımızdır.



Balkonların önemine romanlarda dahi rastlayabiliriz. Juliet, Romeo'nun yolunu balkonlarda gözler.

Balkon ilk olarak estetik hedeflere ulaşma amacıyla tasarlandıysa da zamanla fonksiyonları artmıştır. Katlar yükseldikçe balkonlar ve yüksek teraslar yaygınlaşmıştır.

Yatak odası dekorasyonu



Yoğun geçen bir günün ardından insanın kendisiyle başbaşa kalıp dinlenecebileceği, rahat bir uyku çekebileceği bir yer aramasıyla birlik yatak odasının işlevi başlar. Bazı küçük tasarımlarla beraber bu temel ihtiyaç çok daha estetik bir hal alabilir. Bu nedenle yatak odası dekorasyonuna önem verilmedilir. Yatak odaları bizler için en önemli mekanlardandır.

Dekorasyon Resimleri

2008 yılına özgü farklı dekorasyon örneklerini resimlerle beraber görmek isteyenler için bir derleme hazırladım. Umarım beğenirsiniz.






Daha fazlası için webi araştırabilirsiniz :).

Ahşap Dekorasyon

Ahşap dekorasyonunda metodu genellikle kullanılacak ahşap malzeme üstüne herhangi bir desen yakılarak işlenmesidir.Ardından üzerine vernik atılarak hoş bir görüntü elde edilebilir.Ancak evlerini ahşap malzemelerle dekore edecek arkadaşların yangın riskini göze almaları gerekmektedir ancak bu riske rağmen en sağlıklı malzemenin ahşap olduğunu belirtmekte fayda var...

Banyo Dekorasyon

Banyo dekarasyonunu resimli örneklerle beraber kendimce açıklamaya çalıştım.



Banyolarda konfor amacıyla aydınlık ve rahat olmasına dikkat edilmelidir.

Dekorasyon açısından önemli olan ise bu aydınlatma de rahatlık sağlayacak unsurların yerinde kullanılmasıdır.

Banyolarda genellikle ışığı en verimsiz, soluk olan aydınlatma ürünleri seçilmekte. Bu nedenden dolayı ilk aydıntlatma araçlarıyla yenileme başlamak mantıklı oalcaktır. Tavandan yapılacak bir spot aydınlatma ile birden çok ışık kaynağı kullanıldırsa hem aydınlatma hem de tasarım açısından olumlu bir sonuç elde edilebilir.

Cam Dekorasyon Resimleri

Camdan yapılan objeler de tasarımda yer eder. Bu cam objeleri biraz örnek resimlerlerle açıklamaya çalıştım. 



Dekorasyonda Renk Seçimi

Dekore edeceğiniz alanda kullanacağınız renkler mekanı farklı şekillerde gösterebilir.Örneğin koyu renkler odayı küçük gösterirken canlı renkler ise daha sıcak ve geniş göstermektedir.Ancak daha öncede belirttiğim gibi bu renkler göz sağlığını bozmayacak şekilde fazla uçulmadan seçilmelidir.

Salon Dekorasyonu

Birçok bayanın savunduğu salonun evin en güzel mekanı olduğudur. Salon için bütçeler sonuna kadar zorlanır. Çünkü kadının eve verdiği değeri en iyi gösterebileceği yer salondur, şüphesiz bunun nedeni misafirlerin ilk olarak salonda ağırlanmalarıdır. Ayrıca salon mobilyaları için güzel bir site bazı dekorasyon önerileride var bakabilirsiniz. www.modelfiyat.com



Son zamanlarla doğal renklerin tercihiyle beraber salonlarda şömineler, tablolar ve antikalar tercih edilmeye başlandı. Her ne kadar saoln anlayışı işlevsillikten ziyade, sıcak ve modern olma yönünde bir ilerleme gösterse de hala bazı evlerde büyük salonlar görmekteyiz.

Bahçe Dekorasyonu

Bahçe dekorasyonu kişinin zevkine göre değişir.Örneğin çiçekleri ön plana çıkarmak için bahçenin ıslahı önemlidir zararlı otların toplanması vs. gibi.Bahçede insan doğaya yakın olduğunu hissetmelidir bu nedenle kullanılacak çardak vs. oturma alanları bahçenin iç kısmında olmalıdır ve fazla kapalı olmamalıdır.Yürüyüş yollarıyla bahçenize şık bir görünüm katabilirsiniz.Ayrıntılı bilgi için uzman sitelere danışmanızı öneriririz.

Püf Noktaları, Mobilya

  • Mobilyada ilk dikkat edilmesi gerek konfordur.

  • Aynı zamanda dayanıklılık ve işlevsellik de öenmlidir. Bunun içinki L şeklindeki kanepe ve koltular bu yıl moda.

  • Mobilyaların grup olması gerekmez. Üçlü herhangi bir koltuğun yanına hoşunuza giden bir tekli koltuk yerleştirebilirsiniz. Önemli olan bunların diğer unsurlarla (duvar rengi, halı) uyum içinde olmasıdır.

  • Aydınlatma da ayrıca çok önemlidir.

  • Gereksiz eşyalardan kaçınma, sadelik sağlama da muhimdir.


Cam Balkon

Balkonlar, evlerin dış duvarlarının önünde, üstü açık kısımlardır. Genellikle bir kapı ile giriş sağlanır.

Balkon büyüklükleriyle biçimleri tarihte sürekli farklılık göstermiştir. Balkonlarda oturma, yemek yeme gibi aktiviteler tercih edilir. Bazı balkonlar ise; cam balkon, canlı doğramlarla evlere dahil edilen kısımlardır.

Balkon Dekorasyonu

Balkonlar tarihte de çok önemli yere sahiptir. Krallar, padişah ve imparatorlar halka hitap için tarih boyunca hep bu mekanları tercih etmişlerdir. Bu nedenle tarhite önemli olaylarda tarihin yeri olmuştur.



Balkonun vazgeçilmezi şüphesiz çiçektir. Mekan ne kadar ufak olursa olsun çiçek mutlaka vardır. Çiçek seçiminde dikkat edilmesi gerek ise balkonun ne kadar ışık gördüğüdür. Renk seçiminde ise yeşil, 'bahçe' atmosferi yaratması açısından tercih eidlebilir.

Mutfak Öneriler

Mutfak adına tavsiyelere ihtiyacınız varsa, mutfak dekorasyonu örnekleri arıyorsanız sizlere faydalı olabilecek bu yazıyı hazırladım.

Mutfaklar artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldiği için buralara ayrılan mekanlar da genişledi. Foksiyonalliği arttırıldı. Avrupa'da yapılan araştırmalara göre ev dekorasyonda mevkisi farklı birşeyle yarışmayacak kadar iddialı.

Mutfakla ilgili öneriler için diğer web sitelerine göz atabilirsiniz.

Perde modelleri

Perdeler yıllardır duvarlarımızı örten, iç tasarımın vazgeçilmez unsurlarındandır. Bu yazımızda perde modellerini inceleyeceğiz.



Dekorasyonda Özgünlük

Dekorasyonda özgünlük önemlidir.Dekorasyonun başka bir örneğinin olmaması sizin iç dünyanızı yansıtması hem sizin ruh haliniz için hemde başkalarına kendi zevklerinizi göstermeniz açısından önemlidir.Dekorasyondaki bu özgünlük sizi farklı kılan en önemli husustur.Özgünlüğü elden bırakmayınız.

Perde tavsiyeleri

Perdeler modelleri her türlü mekana uyması amacıyla farklı renk, desen, dokuda üretilen iç tasarımın vazgeçilmez unsurlarındandır. Sade ve şık görüntüleriyle tercih edilen perdeler oldukça estetik bir görünüme sahiptir. Perdeler, mekanlarda tek başlarına kullanımları da tercih edillirken aynı zamadna kumaş perdelerle birilikte gölgelik amacıyla da kullanılmaktadırlar.



Perdeler kişilere özel değişik kumaşlar ya da hasır, bambı, ahşap yani her türlü malzemeden faydalanarak istenen biçimde hazırlanabilir.

Genç Odası

Genç odası dizayn ederken en önemli husus bunu oda sahibine danışarak yapmaktır.Genç odasında renkler ve iç malzemeler gencin zevkine göre seçilmelidir.Genellikle odanın tıkış tıkış değilde ferah olması önemlidir.Böylece ona bazı aktiviteleri yapıcak alan bırakmış oluruz.Odada diğer bir önemli husus ise odada bilgisayar televizyon ve bunun gibi radyasyon yayan malzemelerin gencin yatağına uzak olmasıdır.Örnek genç odası resimleri google dan bulunabilir...

Pratik Dekorasyon Tavsiyeleri

Ev için farklı dekorasyon önerileri her zaman ihtiyacımız vardır. Genellikle bu ihtiyaç dekorasyon tarzımızın ortaya çıkmasında önemli bir etki bırakır. Bunun için sizlere bir kaç tavsiye göstermek istiyorum.



Yatak odası için beyaz ın üstüne farklı patlayan renk tonlarıyla estetik bir görüntü sağlanabilir.

Evde ya da bahçede kullanabileceğniz bir tabure için çiçekli basma kullanmak akıllıca olabilir.

Değişik çiçekler de evinize ferahlık veren ufak ayrıntılardandır.

Bebek odası resimleri

Bebek odası dekorasyonu hakkında resimler arıyorsanız, bebek odası dekorasyonu örnekleri ekledim. yardımcı olabilirse ne güzel.


Dekorasyon Resimleri

Farklı ev dekorasyonu örnekleriyle biraz daha ufuk genişletelim istedim. Umarım yardımcı olur :).


Dekorasyon Malzemeleri

Dekorasyonda dekore ediceğiniz yere göre malzeme seçmek çok önemlidir.Örneğin çocuk odası için kullanıcağınız malzemeler salon için kullanıcaklarınızdan çok farklıdır.Olayı etkileyici kılmak için bunun önemini anlamak gerekir.Kullanacağınız malzemeler insan salığına zararlı,kanserojen vs. olmamalıdır bu nedenle dikkatle seçilmelidir ayrıca insanlara zarar verecek keskinlikte,sivrilikte olmamalırıdır.Bunlar hakkında detaylı bilgiyi google dan alabilirsiniz...

Tül, Perde Önerileri

Son zamanlarda tül, perde seçeneklerinin artmasında ithal perdelelerin büyük bir payı var. Oldukça çeşitli olan ithal perdeler tasarımlarıyla dikkat çekerken bunların yanında yerliler de, dokumalarıyla ilgi çekmiyor değil.



Perde fiyatların ise bu denli yüksek olmasında trend anlayışının yeri büyük. Keten ve doğal dokudakiler ise kumaşlarından dolayı yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Ofis dekorasyonu hakkında

Ofis dekorasyonunda dikakt edilmesi gereken husus dekorasyonun karşıdakini etkilemesi ve aynı zamanda ciddi bir kurum olduğu izlenimini vermesidir.Ofis dekorasyonunda şatafattan kaçınmak gereklidir ancak bu dekorasyon çokta sağde olmamalıdır.İlerliyen zamanlarda ofis dekorasyonu tekniklerini sizinle paylaşacağım.

Yatak odası önerileri

Hepimiz de düşündüğü gibi yatak odası günün stressin uzaklaşıp kurtulmamızı sağlayan bizler için en özel mekanlardandır.





Yatak odası günümüzde sadece isminde geçen yatma amacıyla yetinmemiştir. Birçok yatan odasında televizyon, çalışma masası vs. vardır. Tüm bunlar yatak odası tasarımlara bakış açısını değiştirmiştir. Modern yatak odası tasarımları bu nedenle geleneneksel olanlardan farklıdır.

Dekorasyonun Önemi

Dekorasyonun günümüzde bukadar önemli hale gelmesinin sebebi insanların mekanlarını olduğundan daha farklı hale getirmek istemeleridir.Değişik dizayn teknikleri sayesinde evler olduğundan daha büyük görünmekte,restorantlar daha şık ve sade,iş yerleri ise ciddi ve etkileyici bi görünüm kazanmaktadır.Dekorasyonun ciddi bir iş olduğunu unutmamanız lazım, eğer dekorasyondan kazanç bekliyor iseniz muhakkak profosyonel ekiplerden yardım almanız lazım.Blogumuzu inceleyerek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Modern Yatak Odası

Modern yatak odası tasarımlarına ilgi duyuyor; modern yatak odası resimleri, modern yatak odası dizaynı ile ilgili örnekler arıyorsanız sizler için örnek buldum.



Kıs bir süre sonra yeni yatak odası örnekleriyle, tasarımlarıyla geri dönücez. Şimdilik webteki diğer web sitelerine bakabilirsiniz.

Çocuk odası dekorasyonu

Bildiğiniz üzre çocuk odası dekorasyonu bu sektör için çok önemlidir.Özellikle aileye yeni bir birey katılınca bu büyük bir heycan yaratır; şimdi sizlere çocuk odası yaparken uymanız gereken bazı kuralları söyleyeceğim.Öncelikle;odadaki parçalar yerinden sökülecek şekilde veya yutulabilecek kadar küçük bir şekilde olmamalıdır.Odada canlı renkler kullanmanız büyük bir önem taşır ancak renkleri kullanırken fazla abarmayınız;bu çocuğun piskolojisini ve göz sağlığını bozabilir.Yazıma işinize yarıyacak bilgilerde daha sonra devam edeceğim..

Mutfak Resimleri

Mutfak dekorasyonu resimleri ekleyerek mutfak tasarımı konusunda yardımcı olabileğimi düşündüm. umarım beğenirisniz.




Kısa bir süre sonra yeni mutfak resimleriyle, tasarımlarıyla, dekorasyonlarıyla geri dönücez. Webteki diğer sitelere de göz atmayı ihmal etmeyin.